För nybörjare

 

Kläder

För att börja träna behöver du inga speciella kläder. Det räcker med mjukisbyxor och en t-shirt eller långärmad tröja. Huvudsaken är att du trivs i kläderna och kan röra dig fritt.

När du har tränat ett tag vill du sannolikt skaffa en så kallad gi, den dräkt vi normalt använder när vi tränar. En enklare gi, vilket duger bra i början av din karriär, kostar normalt bara några hundralappar och det går även att hitta begagnade dräkter för en billig peng.

Hygien

Innan träningen börjar tvättar vi oss om händer och fötter, och använder sedan tofflor när vi går mellan omklädningsrum och matta. Vi ber dig därför att ta med ett par tofflor och en handduk till träningen.

Etikett

När vi går av och på mattan bugar vi för att visa respekt och tacksamhet. När vi påbörjar och avslutar ett träningspass hälsar vi på varandra med en japansk hälsning. Läs mer om detta på sidan “Traditioner och säkerhet”.

Första gången du tränar hos oss är det dock enklast att bara göra som de andra tränande med bälten gör. Var inte rädd för att ställa frågor även om dessa enkla saker!

Försäkring

När du som medlem tränar hos JK Kano är du försäkrad via Riksidrottsförbundet.

Checklista

  • Tofflor
  • Handduk
  • Vattenflaska
  • Träningskläder
  • Ett glatt humör 🙂